Iți este frică de dentist? SEDATION DENTISTRY este SOLUȚIA!

27/03/2013

Multe persoane renunță la vizitele periodice la medicul stomatolog din cauza temerii, însă micile probleme dentare netratate se pot dezvolta rapid în afecțiuni grave, greu de soluționat. Acest lucru nu face decât să ne intensifice frica de stomatolog și să ajungem în situații limită în care avem nevoie de tratamente complexe, dar ne e din ce în ce mai teamă să luam măsuri.

Dacă ai evitat până acum să mergi la stomatolog din această cauză, tehnicile de sedare, numite și Sedation Dentistry,  pot fi soluția pentru tine.

O experiență stomatologică lipsită de stres

Sedarea este una dintre tehnicile moderne de anestezie care elimină teama de stomatolog și ne oferă o serie de beneficii majore:

Siguranța – În timpul tratamentului, pacientul nu este adormit. Inima, respirația și toate celelalte reflexe de protecție rămân neafectate. Acest tip de anestezie este folosit foarte des tocmai pentru că este foarte sigur.

Tratament eficient – Procedurile complexe care, în mod normal, necesită mai multe vizite la medic, pot fi soluționate astfel în cadrul unei singure ședințe.

Eliminarea anxietatii – Dacă ai dificultăți în a-ți menține calmul pe scaunul dentistului, sedarea te ajută să te relaxezi și să te simți mai confortabil.

Intervenții conștiente – Aceste sedative îți permit să fii complet relaxat, însă vei rămâne conștient și vei putea comunica cu medicul. După tratament, cei mai multi dintre pacienți nu își amintesc foarte multe din timpul procedurii.

Eficientizarea rutinei dentare – Apelând la sedare, îți poți stabili o rutină dentară astfel încât să îți poți controla și menține sănătatea orală pe termen lung.

Îngrijire orală îmbunătățită – Pe lângă confortul și calmul pe care îl oferă pacientului, sedarea îi oferă și medicului un mai bun control în timpul tratamentului: acesta nu mai este întrerupt de mișcările bruște, de oboseală sau de disconfortul pacientului.

Dacă ai avut parte de experiențe neplăcute sau dacă te confrunți cu frica de stomatolog, metodele moderne de sedare sunt cea mai bună opțiune pentru tratarea problemelor dentare.

În cadrul DENT ESTET, pacienții pot opta pentru o serie de soluții de sedare pentru înlăturarea senzației de teamă și durere:

–          Analgo-sedarea (Sleeping Dentistry) – administrarea intravenoasă sau prin inhalare a unei substanțe medicamentoase, asistată de un medic specialist A.T.I.

–          Inhalo-sedarea (Funny Gas) – inhalarea unui gaz ilariant, sedativ. Protoxidul de azot în combinație cu oxigenul este considerat cel mai sigur gaz ilariant folosit în practica stomatologică.

De asemenea, clinica este dotată cu monitor și defribilator pentru a minimiza posibilele riscuri. În plus, specialiștii care monitorizează sedările au o experiență vastă în domeniul anesteziei și terapiei intensive, garantând astfel un tratament în condiții optime de siguranță și confort.

Programează-te și invinge-ți teama de medicul stomatolog!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *