Estetica Viitorului in Prezent la DENT ESTET

02/05/2012

Cine este Dr. Christian Coachman?

Este unul din cele mai mari nume ale esteticii dentare din prezent, la nivel mondial. Avand dubla specializare, atat ca estetician dentar, cat si ca tehnician, colaboreaza cu alti medici esteticieni de elita ca Galip Gurel (Turcia), Maura Fradeani (Italia), Nitzan Bichacho (Israel) etc.

Ce este DSD?

DSD – “Digital Smile Design”- este un simplu algoritm de masuratori si modificari realizate pe calculator pe poze ce reprezinta zambetul pacientului.

Care este scopul DSD?

Analiza estetica

Comunicare

Feedback

Relatia cu pacientul

Educatie

Analiza estetica

Atunci cand medicul stomatolog evalueaza cazul unui pacient cu cerinte estetice, exista numeroase detalii care pot fi trecute cu vederea, dar printr-un simplu protocol acest risc este redus la minimum. Prin DSD, dintii sunt analizati in ansamblu cu buzele, zambetul este analizat in ansamblu cu fata, iar totul este corelat cu personalitatea pacientului, cu mimica, ducand astfel restaurarea dentara estetica la un nivel superior.

Comunicare

De asemenea, prin aceasta “unealta” comunicarea interdisciplinara este cu mult imbunatatita. Astfel, medicul coordonator al cazului poate transmite in mod obiectiv cerintele pacientului celorlalti colaboratori: tehnicianul, ortodontul, parodontologul sau chirurgul.

Feedback

DSD permite o evaluare exacta a fiecarei faze a tratamentului. Pot fi facute usor comparatii pre- si post-tratamemt, ceea ce ajuta la hotararea medicului de a urma planul initial sau daca sunt necesare modificari pentru a avea rezultatul final dorit.

Comunicare cu pacientul

Avantajul DSD-ului la acest capitol este incontestabil. Prin DSD, medicul ii explica pacientului si il ajuta sa inteleaga complexitatea cazului sau, il implica in alegerea planului de tratament si ii da o vedere obiectiva si reala asupra prognosticului, multumirea pacientului fiind astfel evident crescuta.

Educatie

In cadrul unui curs sau al unui congres, prin prezentarea cazurilor cu ajutorul DSD, audienta va intelege mult mai bine conceptele transmise de lector.

DSD & DENT ESTET

Asa cum v-am obisnuit, clinca noastra tine pasul cu ultimele tehnologii aplicate in SUA, specialistii DENT ESTET invatand si reinventandu-se in permanenta pentru a avea rezultate tot mai bune atat in practica medicala, cat si in comunicarea cu pacientul.

Dr. Cristian Csapo, Cristian Dumitrescu si Maria Taban au luat parte la cursul Dr. Christian Coachman “Digital Smile Design & Interdisciplinary Communication” din Bologna, acesta fiind doar inceputul in implementarea noului concept despre estetica dentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *