Din pasiune pentru gătit

31/07/2015

Dr. Vanda Popa este medicul nostru stomatolog care  profită de fiecare ocazie specială pentru a ne încânta cu un desert pe care echipa DENT ESTET îl servește cu mare drag. Fie că ne răsfață cu un carrot cake sau cu o tarta cu fructe de pădure, prăjiturile Vandei sunt o îmbinare de gust și culoare.

Deși are un program încărcat, am rugat-o să ne poarte puțin printre poveștile despre prăjituri și hainele pe care le realizează ea însăși pentru cei dragi sau pentru sine.

Î: Vanda, când ai descoperit această pasiunea pentru gătit?

47a4839 (1)

R: Pasiunea pentru gătit o am încă din copilărie, fiindu-mi insuflată de mama și de bunica mea. Tocmai de aceea, prin această activitate mă regăsesc cu trecutul meu, retrăiesc momente frumoase și transpun în ceea ce fac toate emoțiile, trăirile și sentimentele. Gătitul îmi amintește de mirosul de pâine caldă care ne invada casa atunci când mama o scotea din cuptor, de sentimentul de bucurie pe care îl simțeam atunci când gustam dulcețurile bunicii. De aceea, acum gătesc mai ales pentru persoanele dragi mie! 

Î: Exact despre asta voiam să vorbim… pentru cine gătești?R:  Atunci când vreau să fac o  bucurie cuiva, îmi place să fie  făcută cu/de mâinile mele. Cred că, astfel, reușesc să îi transmit recunoștința sau dragostea pe care i-o port… parcă e un cadou mai frumos atunci când ai contribuit întru totul la realizarea lui și nu l-ai cumpărat sau comandat de la patiserie. Gătesc pentru oamenii pe care îi iubesc, acei oameni care au fost alături de mine de-a lungul timpului și mai ales, cel mai important dintre toate, gătesc pentru băiețelul meu, Șerban.

Fiecare desert pe care îl pregătesc pentru el mă face să îmi amintesc de sentimentele de siguranță și liniște  pe care le aveam în copilărie…și cred că îi transmit și lui asta pentru că mi-am dat seama că lui Vlad îi plac mult mai mult prăjiturile făcute de mine decât  orice altceva cumpărat din magazin.

Î: Mai ai și alte pasiuni pe care dorești să le impărtășești cu noi?

R: Așa cum cum gătitul mă liniștește și îmi amintește de copilărie, lucrurile făcute handmade îmi dau  frâu liber ideilor creative pe care le am. Sunt foarte îndemânatică și îmi place să-mi fac singură haine, să ,,meșteresc’’ și să aloc o atenție sporită lucrurilor mici, dar care redau frumusețea și eleganța. Îmi amintesc cu drag de petrecerea de la Christmas Party la care am purtat o rochie pe care mi-am făcut-o singură, în tendințele anilor ‘20.

1525126_688433057857534_647184365_n

Î: Se spune că fiecare lucru pe care îl facem ne definește foarte bine personalitatea. Ce crezi tu că au în comun stomatologia, gătitul și pasiunea pentru hainele handmade?

 R: Cred că ar fi atenția la detalii. Consider că lucrurile mici sunt cele care redau perfecțiunea unui lucru, de aceea pun pasiunea în tot ceea ce fac, lucrez cu atenție și mă asigur întotdeauna ca rezultatul final sa fie pe măsura efortului depus; atât pe plan profesional, cât și în viața personală.Un alt lucru cred că ar fi dorința de a-i face fericiți pe cei din jurul meu, de care primesc cele mai frumoase recompense: Șerban  mă ia în brațe încă cu urme de tartă de buze și pacienții pleacă cu zâmbetul pe buze din cabinet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *