Digital Dentistry

27/05/2015

Suntem la curent cu ultimele trenduri din modă, gadget-uri sau destinații de vacanță, dar atunci când vine vorba de sănătate nu suntem atât de curioși să aflam mai multe detalii despre tehnologie. Poate că nu inovează cu aceeași rapiditate cu care apare noul model iPhone, dar stomatologia digitală oferă tratamentului un plus de precizie și crește considerabil rata de succes.

Digital Smile Design1 (1)

Digital Smile Design (DSD) este cel mai nou instrument cu ajutorul căruia putem participa, pas cu pas, la crearea zâmbetului dorit împreună cu medicul specialist în estetică dentară. DSD este un procedeu computerizat ce simulează rezultatul final al tratamentului, permițând astfel vizualizarea procedurilor ce urmează a fi efectuate chiar înainte de prima ședință de tratament. Cu alte cuvinte, vom ști de la începutul tratamentului cum va arăta zâmbetul nostru.

Oral cancer screening

Oral cancer screening este primul test din România prin care se poate depista cancerul oral în faze incipiente, în doar câteva minute și fără nici un fel de durere. Depistarea timpurie a cancerului oral crește rata de supraviețuire la aproximativ 80%, de aceea este mai important să prevenim decât să tratăm. În acest moment, Oral Cancer Screening este cea mai sigură metodă de testare pentru cancerul oral disponibilă în țara noastră.

Radiografiile computerizate

Imagistica digitală în stomatologie oferă o mulțime de beneficii atât celor care o practică, cât și pacienților care își doresc tratamente eficiente și de o precizie foarte mare. Radiografiile computerizate permit o vizualizare mult mai bună a detaliilor (atât de către medic, cât și de către pacient), iar principalul avantaj este că nivelul radiațiilor emise este mult mai scăzut. Astfel, reducem din timpul alocat obținerii rezultatelor și primim fisele în format electronic, prin e-mail. Simplu, eficient și rapid.

Ortodonția linguală

Inovațiile tehnologice în domeniul medicinei dentare au făcut posibilă elaborarea aparatelor dentare linguale WIN și INCOGNITO. Realizate prin tehnologia CAD-CAM cu o precizie crescută, aparatele dentare linguale sunt personalizate în funcție de nevoile fiecărui pacient și oferă o precizie de 100%, asigurând obținerea celor mai bune rezultate într-un timp mai scurt.

Denumită în articolele de specialitate ,,viitorul stomatologiei moderne’’, Digital Dentistry face ca tratamentele dentare să fie mult atractive pentru pacienți pentru că elimină disconfortul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *