Cum imi aleg ortodontul sau Importanta echipei pentru tine by Dr.Iana Dila

16/05/2012

Zilele trecute am asistat  la o discutie intre un domn – tata a doua fetite care aveau  nevoie de tratament ortodontic – si colega mea, de serviciu la receptia clinicii in dupa-amiaza respectiva.

Pe scurt, tatal fetitelor dorea sa stie care este protocolul in cazul urgentelor ivite pe parcursul tratamentului, in special in zilele  nelucratoare sau in afara programului de lucru.

Buna intrebare, m-am gandit.

Se stie ca tratamentul ortodontic se intinde pe o perioada mare de timp, putand chiar depasi  2 ani. In tot acest timp pacientului i se impun restrictii la alimente, nefiind permis consumul celor crocante sau de consistenta crescuta. Altfel, bracketii se pot dezlipi,  ducand ulterior la lezarea buzelor sau a limbii datorita dislocarii acestora.

Acestea sunt urgente minore, dar exista si cazul accidentelor (ex. sportive) soldate cu avulsia dintilor, cand pacientul trebuie ajutat, indrumat, fiind o urgenta majora.

Stay tuned for updates from Honolulu

Este usor sa alegi medicul pe baza CV-ului,  a proximitatii cabinetului fata de locuinta sau serviciu, dar iata ca sunt lucruri de importanta majora – managementul urgentelor- pe care nu poti sa le treci cu vederea.

Primesc frecvent cereri de ajutor de la pacienti ai caror medici ajung la cabinet doar o data pe saptamana sau pe luna, insa ajutorul pe care il pot oferi este limitat de dorinta de a nu interfera cu tratamentul altui coleg.

Din fericire, la clinica DentEstet, chiar de la prima sedinta pacientii au acces la datele de contact (adresa email, nr telefon privat) si chiar  daca nu sunt disponibila la momentul apelului, ulterior revin cu telefonul pentru

a oferi orice informatii sunt necesare.

De asemenea, am norocul de a ma putea bizui pe colegii din cele 4 sedii, iar receptia este instruita sa indrume pacientii, incat plec fara grija in deplasarile in interes de serviciu sau personale.

Chiar recent, in Hawaii, la Congresul American de Ortodontie, decalajul de fus fiind de 11 ore, am avut nopti linistite, putinele urgente fiind rezolvate eficient de o echipa sudata, care functioneaza cu competenta, nelasand pe nimeni sa alerge bezmetic prin oras in cautare de ajutor calificat.

Lasand la o parte promisiunea ca vom face tot ce ne sta in putinta pentru a oferi tratamente de calitate, cu metode actuale, moderne, va mai promitem un lucru: ne veti gasi intotdeauna cand aveti nevoie de noi!!!!

Ps Stay tuned for updates from Honolulu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *