Breaking news: Un aparat invizibil NOU și financiar prietenos inventat tot în Germania

04/10/2012

Toți cei interesați de aparatele invizibile (linguale) au înțeles deja de ce este nevoie ca brackeții să fie personalizați, “made to measure”. O să enumăr totuși câteva avantaje:

1. pentru că au profilul plat și designul personalizat, nu rănesc limba

2. ocupă extrem de puțin din spațiul destinat limbii astfel încât mișcările acesteia în dicție, masticație nu sunt impiedicate

3. pentru că se potrivesc perfect conturului dinților, nu se dezlipesc ușor la impactul cu alimentele, reducând astfel restricțiile în ceea ce privește alimentația

4. arcurile îndoite de un robot conferă precizie mișcărilor, deci rezultatul este garantat

5. aceeași precizie este responsabilă de scurtarea timpului de tratament.

Acestea sunt, așadar, avantajele aparatului invizibil Incognito față de alte generații de aparate linguale.

Toți practicienii îl consideră perfect până când intervine subiectul “costuri”.

Ei, bine, da, costurile de producție sunt mari, deoarece brackeții sunt turnați din aur, un aliaj costisitor și care reclamă o aparatură ultrasofisticată.

Din păcate, până acum, precizia nu putea fi obținută decât prin folosirea acestui aliaj moale, care poate asigura o grosime minimă brackeților, fără a le submina rigiditatea, și deci, funcția.

Vestea bună este că cercetările au continuat, tehnologia avansează și astăzi aceeași precizie și un profil chiar mai plat, care nu favorizează retenția alimentelor, sunt obținute prin folosirea unor aliaje nenobile, deci mult mai puțin costisitoare.

Salutăm apariția acestui aparat nou, confortabil și mai accesibil pacienților în ceea ce privește prețul.

Sigur că implicarea laboratorului și personalizarea brackeților dau un cost mai ridicat decât al aparatelor ceramice, însă, dacă vreți un calcul estimativ, pentru tratamentul unei arcade veți plăti 100 euro lunar timp de 2 ani, iar pentru ambele arcade 200 euro lunar.

Estimarea mea este că în următorii ani, datorită condițiilor flexibile de plată la DENT ESTET și odată cu apariția acestui aparat performant, toate celelalte aparate dentare vor fi doar amintire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *