Albirea dentară – mituri și adevăr

25/09/2014

Îți dorești un zâmbet strălucitor, însă nu știi dacă albirea dentară este potrivită pentru tine?

Raluca-BucurDr. Raluca Bucur, medic stomatolog specialist în Estetică Dentară și Facială în cadrul DENT ESTET, ne-a ajutat să răspundem la cele mai comune întrebări legate de albirea dentară.

Care este cea mai potrivită vârstă la care să ne albim dinții?

Această procedură nu este recomandată adolescenților pentru că dinții lor încă se află în dezvoltare și pot avea de suferit. La această vârstă, smalțul este imatur iar dintele are un grad ridicat de permeabilitate.

Deși o mare parte dintre tineri și adolescenți își doresc dinți mai albi, le recomand să apeleze la albirea dinților doar după vârsta de 16 ani, când dinții ajung la maturitate. După această vârstă, tratamentul de albire nu prezintă riscuri și poate fi realizat în siguranță.

Cât timp durează efectul unui tratament de albire?

Totul depinde de natura dinților, de obiceiurile alimentare și, nu în ultimul rând, de metoda de albire. În primul rând, nu te aștepta ca pastele de dinți sau produsele de albire din comerț să facă minuni pentru dinții tăi. Multe dintre ele nu oferă rezultatele promise. Poți obține un zâmbet așa cum vedem în reclame doar urmând un tratament de albire profesională în cabinetul dentar.

Mai mult, alimentația și obiceiurile zilnice ale fiecăruia influențează durata efectului de albire dentară. Cei care consumă des vin roșu, cafea, ceaiuri sau alte alimente colorante sunt predispuși îngălbenirii mai rapide a dinților dacă nu mențin o igienă zilnică riguroasă.

Odată ce ai urmat un tratament de albire, e important să te întorci în cabinetul dentar la intervale de 3-6 luni pentru o igienizare profesională.

Astfel menții efectul albirii pentru mai mult timp și te asiguri că zâmbetul tău este sănătos și frumos.

Albirea îmi distruge smalțul?

Expunerea indelungată la agenții de albire poate afecta smalțul, de aceea este important să apelezi la servicii profesionale realizate în cabinetul stomatologic. Mai mult decât obținerea unui zâmbet strălucitor, medicul stomatolog îți poate recomanda soluții personalizate prin care să ai garanția că rezultatul va fi cel dorit. Multe persoane consideră albirea periculoasă, însă, atâta timp cât este realizată corect, este o procedură eficientă și sigură.

Dinții mei vor fi mai sensibili după albire?

Aproximativ 50% dintre pacienții care apelează la albirea dentară acuză sensibilitate după intervenție, chiar dacă tratamentul în sine este lipsit de disconfort. Cu o îngrijire ulterioară corectă, sensibilitatea dispare în maximum 2 zile.

Vestea bună este că progresele tehnologice au făcut posibilă realizarea acestui tratament fără ca pacientul să simtă sensibilitate.

Soluția este laserul stomatologic, o inovație stomatologică de ultimă oră care oferă pacienților un zâmbet strălucitor în numai 20 de minute (excluzând etapa de pregătire). Printr-o procedură simplă și non-invazivă, dinții vor fi albi și luminoși, iar avantajul major este că nu vei simți deloc sensibilitate după intervenție.

Dacă vrei să îți accesorizezi zâmbetul cu un alb impecabil, în clinica noastră poți beneficia de tratamentul profesional cu laser EPIC BIOLASE, avangarda tehnologiei stomatologice.

Realizează o programare la o consultație de estetică dentară și află care sunt cele mai potrivite soluții pentru zâmbetul tău:  0744 60 20 20 sau smile@dentestet.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *