9 factori care determină costul implantului dentar

21/04/2016

99,7% dintre pacienți au afirmat că zâmbetul este cel mai frumos accesoriu, important în relaționarea cu ceilalți, conform Academiei Americane de Estetică Dentară.

Îți dorești un zâmbet complet și funcțional? Tratamentul cu implant dentar este soluția potrivită pentru tine!

Cât costă implantul dentar?

Prețurile variază și medicul specialist implantolog îți poate recomanda cea mai bună și fiabilă soluție pentru tratarea afecțiunilor stomatologice… Majoritatea pacienților edentați sunt de părere că această procedură este mult mai costisitoare și în acest fel evită începerea unui plan de tratament pentru reconstrucția zâmbetului.

Tu trebuie să știi că implantul dentar este cea mai bună soluție în lipsa unuia sau mai multor dinți. Se armonizează cu trăsăturile feței, oferă un aspect îngrijit, estetic și nu afectează dinții vecini.

  • Materialul:

Cel mai important în alegerea unui implant dentar este materialul folosit. Acesta joacă un rol important în estetica zâmbetului, cel mai bun material imită perfect structura și culoarea dintelui natural.

  • Laboratorul de tehnică dentară:

Costurile sunt mai ridicate pentru tratamentul cu implant dentar deoarece necesită confecționarea coroanelor dentare de către tehnicianul dentar.

  • Radiografia digitală:

Pentru acuratețe în executarea lucrării finale este nevoie de amprentarea gingiilor.

  • Condiția fizică a pacientului:

Pe parcursul tratamentului este importantă sănătatea generală a pacientului. Din cauza unei igiene orale necorespunzătoare sau alți factori, medicul specialist poate efectua intervenții suplimentare ce vor crește prețul final.

  • Experiența medicului specialist implantolog:

Un medic fără experiență poate provoca costuri suplimentare din neatenție în timpul tratamentului, de aceea este indicat să apelezi la un medic specialist implantolog pentru refacerea zâmbetului.

 

9 factori care influențează prețul implantului dentar:

1.    Ce tip de implant dentar alegi

Există mai multe tipuri de implanturi dentare, fiecare diferă în funcție de prețuri sau de caracteristicile estetice pe care le deține.

Nu îți face griji! Medicul implantolog îți va recomanda tipul de implant potrivit pentru tine!

2.    Numărul de implanturi necesare

În momentul întocmirii planului de tratament, medicul specialist îți va spune de câte implanturi dentare ai nevoie pentru refacerea în totalitate a zâmbetului.

Numărul acestora va influența costul final al tratamentului dar tu vei reuși să dobândești dinți perfect estetici și funcționali.

3.    Grefa osoasă

Înaintea de introducerea implantului se vor face o serie de teste pentru a putea observa dacă structura osoasă este potrivită unei astfel de intervenții.

4.    Materialele folosite

Există cazuri în care pacientul necesită creșterea volumului osos, procedura efectuată cu ajutorul tehnologiei Endoret PRGF (creează membrană și plasmă direct din sângele pacientului în doar 8 minute)

5.    Coroană dentară

După inserarea implantului dentar, coroanele dentare sunt partea vizibilă a lucrării. Materialul folosit de către tehnicianul dentar este important din punct de vedere estetic, să imite cât mai bine structura dintelui natural și să ofere un aspect plăcut.

Prețurile diferă în funcție de materialele folosite și de calitățile estetice pe care le au (metalo-ceramic, ceramic, zirconiu).

6.    Anestezia

Înainte de începerea tratamentului poți opta pentru anestezia locală sau generală.

Anestezia locală: injectarea soluției exact în locul unde urmează să fie efectuată intervenția chirugicală.

Anestezie generală: se face în prezența unui anestezist care îți oferă siguranța pe toată perioada intervenției.

7.    Alte intervenții

Complexitatea este diferită de la caz la caz. Nu se poate menționa un preț exact al unui plan de tratament pentru implantul dentar până în momentul consultației când se pot observa cu exactitate nevoile stomatologice ale pacientului.

8.    Medicul specializat în implantologie

Când îți dorești o reconstrucție completă a zâmbetului este necesar să îți alegi cu grija medicul specialist. Medicul stomatolog generalist nu are cunoștințele și profesionalismul unui medic specialist în implantologie și nu îți poate garanta calitatea pe termen lung a tratamentului.

Tocmai de aceea îți recomand să apelezi la un medic specialist în implantologie care a studiat în detaliu această ramură și cunoaște ultimele noutăți din domeniu.

9.    Tehnologie, calitate și garanția lucrării!

Un plan de tratament bine structurat, alături de explicațiile medicului specialist pentru a înțelege cât mai bine pașii care trebuie parcurși pentru un zâmbet impecabil, tehnologiile folosite și nu în ultimul rând calitatea și garanția lucrării sunt cele mai importante aspecte în realizarea unei lucrări cu efecte benefice îndelungate.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *