7 secrete care îți fac zâmbetul mai sănătos și mai frumos

13/01/2015

1. Dacă încă ți-e teamă de stomatolog, se poate să nu îl fi găsit încă pe cel care îți poate fi prieten și consilier

În prezent, avem soluțiile optime pentru a reduce, chiar de a face complet dispărute disconfortul și durerea în timpul unei intervenții la dentist, de la cele mai ușoare proceduri, pana la cele mai complexe. Tu spune-ne problema, noi o rezolvăm 100% fără durere!

2. Dacă aștepți până te doare, deja este târziu pentru zâmbetul tău!

Reține acest lucru: Majoritatea problemelor dentare sunt nedureroase în faza inițială! Cariile, înainte de a se agrava, sunt complet insesizabile. Gingivita – niciun semn de durere! Dar, odată instalată durerea, înseamnă ca zona a devenit un punct de infecție care agresează constant gingiile și care se poate extinde repede până la nervul dintelui.

3. Probabil nu îți vizitezi dentistul măcar de 2 ori/an

Suntem convinși că auzi mereu despre vizitele standard o dată la 6 luni la medicul dentist, neînțelegând poate importanța controalelor periodice și a ședințelor de igienizare recomandate de către toți stomatologii din întreaga lume. Gândește-te doar că în doar 90 de zile (3 luni) de la curățarea dinților, are loc repopularea cavității orale cu bacteriile dăunătoare! De altfel, poate efortul tău de timp și financiar pare costisitor, însă, frumusețea și sănătatea zâmbetului merită aceeași investiție precum celelalte ritualuri de înfrumusețare pe care le desfășori chiar mai des.

4. Nimic nu poate înlocui tradiționala ață dentară

Desigur, dacă încă nu ai descoperit beneficiile incontestabile ale aței dentare, probabil mai cauți pe piață alte instrumente care să te ajute să îți cureți eficient dinții … Îți recomandăm să oprești căutările! Ața dentară este inamicul nr.1 al bacteriilor, deoarece este singurul instrument dentar la îndemâna oricui care ajunge în spațiile interdentare în care stau ascunse bacteriile cauzatoare de carii. În realitate, periajul dentar după fiecare masa te protejează doar 50% împotriva cariilor, ața dentară fiind singura care poate asigura cealaltă jumătate. Indiferent de cât de performantă este periuța ta de dinți, tot va fi nevoie să folosești ața dentară. Atât de simplu!

5. Zâmbetul nu minte!

Știm sigur că și tu acorzi o atenție ridicată zâmbetului unei persoane, de altfel este atât de simplu de observat dacă cineva are obiceiuri vicioase în prezent sau dacă a avut în trecut (prea multă cafea sau băuturi acidulate, fumează, consumă diferite medicamente), dacă este expusă unor factori de stres (semne că roade creioane, că scrașnește dinții), dacă are o afecțiune gastrică (reflux gastroesofagian, respirație neplăcută) și chiar afecțiuni mai severe precum diabetul. Nu mai poți ascunde nimic, odată ce ai deschis gura!

6. Vizita la stomatolog îți poate salva chiar și viața …Și nu, nu este nimic exagerat!

Din ce în ce mai mulți oameni realizează legatura puternică existentă între o bună sănătate orală și sănătatea întregului organism. De exemplu, afecțiunile gingivale pot fi asociate ca simptomele bolilor de inimă. Unele studii de specialitate prezintă existența bacteriilor care duc la inflamarea gingiilor și în artere. Așadar, vizita la dentist nu îți protejează doar zâmbetul, are grijă de întreaga ta sănătate.

7. Nu tot ce este alb este și bun!

Nu există albul perfect pentru toată lumea, de aceea este foarte posibil ca zâmbetul alb și strălucitor al unei persoane pe care o admiri să nu fie potrivit pentru tine … pentru că fiecare are o amprentă dentară proprie și ca atare rezultatele diferă. Putem face în acest sens o analogie cu vopsitul părului, nu toată lumea obține aceeași culoare ca în revistă, deoarece pigmentul este diferit și soluția acționează pe materialul genetic existent. Așadar, fiecare dintre noi are un potențial de alb diferit!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *